Project Match2Work van start om jongeren te motiveren te werken in de regio

Tips & tricks

Vanaf dit schooljaar gaat ook in de regio Utrecht het project Match2Work van start. Het project heeft als doel om het bedrijfsleven en jongeren in de regio met elkaar te verbinden en jongeren zo te motiveren om in de eigen regio aan de slag te gaan. Een streven waar Leidsche Rijn Werkt zich volledig in kan vinden.

Project Match2Work biedt bedrijven kosteloos de kans om van een dagelijks vraagstuk van het bedrijf een casus te maken. Jongeren kunnen hier vervolgens mee aan de gang. Docenten van het Amadeuslyceum en het Cals College hebben zich hiervoor opgegeven. Leerlingen van deze scholen zullen dus meedenken met bedrijven of instellingen.

Het gaat dus niet om een stage en de uitvoering van de casus gebeurt op scholen onder verantwoordelijkheid van de docenten. Tussen half september en begin december zullen leerlingen met de bedrijfscasus aan de gang gaan, waarna alle resultaten worden gepresenteerd tijdens een eindevent.

De casussen zullen leerlingen de kans geven te ontdekken wat ze leuk vinden om te doen en waar ze goed in willen worden. Bedrijven kunnen zo voor het eerst met deze leerlingen en potentiële werknemers van de toekomst in contact komen.

Leidsche Rijn Werkt zal zich in het nieuwe schooljaar ook gaan richten op deze doelgroep. Door bedrijven geheel kosteloos de kans te geven om stages aan te bieden, wil Leidsche Rijn Werkt de bedrijven in Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern straks aan stagiairs uit de omgeving helpen. Het project Match2Work is daar een mooie toevoeging op.

Bij het opmaken van de bedrijfscasus kunnen bedrijven hulp krijgen op onderstaande datum:

Datum: woensdag 9-09-2020 
Tijd: van 20.00 tot uiterlijk 21.30.
Plaats: het Amadeuslyceum in Vleuten

Lees meer op de website van Project Match2Work.

Deel dit bericht

Gerelateerd nieuws

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.