Communicatie / Journalistiek

0u
HBO/WO HBO/WO
Overige

Verloopt over 17 dagen

Ben je een student communicatie of journalistiek, en wil je graag aan de slag op een online redactie? En doe je dat het liefst bij een gedreven, informele organisatie, waar je elke dag veel kunt doen en leren? Dan hebben we goed nieuws!

Wat ga je doen?

Er is een redactiestage beschikbaar bij Frankwatching, het grootste marketing- & communicatieplatform van Nederland. 

Jouw functie
Als stagiair op de redactie van Frankwatching draai je mee in de dagelijkse gang van zaken. Je maakt kennis met alle aspecten van online redactie, zoals artikelen redigeren en publiceren, beeldredactie, de basis van SEO, sterke titels bedenken en socialmedia-posts schrijven en plannen. Je spart veel met auteurs over de door hen aangeleverde artikelen en hebt ook contact met lezers, bijvoorbeeld via webcare.

Je bent verder betrokken bij redactie-overleg en onze maandelijkse ‘editorial reporting’, waarin we de resultaten van de blog analyseren. Tijdens je stage is er eventueel ruimte voor je eigen project of onderzoek. Daarnaast kan het niet anders dan dat je taalgevoel er enorm op vooruit gaat en je je kennis over online marketing en communicatie verdiept én verbreedt. :) 

Wat vragen wij?

Deze stage past bij jou als je...

  • Een hbo-opleiding volgt in communicatie, journalistiek of (online) marketing.
  • Een (meewerk)stage zoekt voor een periode van circa 4 - 7 maanden.
  • Eigen verantwoordelijkheid wil en met deadlines kunt werken.
  • Gevoel voor taal hebt, nauwkeurig bent en het leuk vindt om veel te lezen.
  • Enige affiniteit hebt met tools en techniek.

Wat bieden wij?

  • Heel veel kennis: je mag deelnemen aan onze online cursussen.
  • Een stagevergoeding van €375 per maand (fulltime).
  • Een vaste stagebegeleider met wie je regelmatig je voortgang bespreekt.
  • Ruimte om te werken aan studieopdrachten. Er zijn binnen Frankwatching altijd voldoende projecten die hierop kunnen aansluiten. 
  • Frankwatching kijkt graag naar jouw capaciteiten en ambities, dus wellicht biedt het ook een mooie kans om te blijven hangen als je stage goed is bevallen ;) Je zou zeker niet de eerste zijn die op deze manier een carrière start bij ons!

Met wie en hoe werk je samen?
Frankwatching is een snelgroeiende organisatie, die continu verandert en op zoek is naar nieuwe kansen en uitdagingen. Daarbij is er volop aandacht voor het persoonlijke en een focus op talentontwikkeling. In een informele setting werk je met zo’n 50 mensen samen aan onze grootse ambities, zoals het leidende platform voor professionals en de #1 opleider in het vakgebied blijven. 

Collega’s ontmoet je virtueel (via Google Meet en Slack) en op kantoor (voor zover dat  veilig kan). Je deelt er niet alleen kennis met elkaar, maar ook gezellige ‘smalltalk’, koffiemomenten, gezamenlijke lunches én activiteiten buiten kantoortijd. Zo zijn we, that’s us.

Je wordt onderdeel van de redactie, en werkt samen met collega-redacteuren Tineke, Linda, Sanne en Elsemieke. Als team ben je dagelijks bezig met de beste content voor onze lezers. Hierin geven we je ook de vrijheid om binnen Frankwatching te ontdekken waar jij nou echt goed in bent en blij van wordt. Een kijkje in de keuken van een bedrijf wat alles in eigen beheer heeft, geeft jou de kans om je te oriënteren in het communicatievak. 

Enthousiast?
Enthousiast geworden van deze vacature? Dan kunnen we niet wachten om met jou kennis te maken! Stuur ons je cv en motivatie via annemiek@frankwatching.com t.a.v. Annemiek Nederpel, we kijken uit naar je bericht!

Heb je interesse? Reageer dan nu op deze vacature via onderstaand sollicitatieformulier!

Solliciteren

Door het onderstaande formulier in te vullen reageert u direct op de vacature die u bekijkt. Uw gegevens worden alleen gedeeld met de opdrachtgever en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Deel deze stageplaats

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.