Coördinator Taal & Ouders

4u
Vast Vast
Overige

Verloopt over 13 dagen

Taal Doet Meer zoekt een Coördinator Taal & Ouders.

Wat ga je doen?

Op verschillende basisscholen en peutercentra in Utrecht geven taalcoaches Nederlandse les aan een groepje ouders die het Nederlands niet als moedertaal heeft. Nadat de kinderen naar de les gebracht zijn, gaan de ouders zelf de schoolbanken in om hun Nederlands te verbeteren. Als Coördinator Taal & Ouders begeleid je drie groepjes ouders en hun taalcoaches die werken aan de Nederlandse taal.

“Het project Taal & Ouders vind ik heel inspirerend vanwege de laagdrempeligheid. We kunnen hiermee een groep ouders bereiken die we op een andere manier moeilijk bereiken. Mensen die graag beter Nederlands willen leren, maar de weg naar taalles niet weten of vanwege jonge kinderen geen gelegenheid hebben taalles te volgen. Het contact met de scholen is leuk en afwisselend; evenals de begeleiding van de taalcoaches en cursisten.” – Mascha, coördinator Taal & Ouders.

Wat doe je als coördinator in het project Taal & Ouders?
Als coördinator begeleid je drie groepjes ouders en hun taalcoaches op Utrechtse basisscholen of peutercentra. Nadat je bent ingewerkt, start je met de begeleiding. Je voert kennismakingsgesprekken met de deelnemers. Je kijkt wat zij willen leren en of Taal & Ouders de juiste plek is. Vervolgens wordt de groep gekoppeld aan een taalcoach, die wekelijks lesgeeft aan de ouders. Jij bent aanwezig bij de eerste les. Vanaf dan ben je er om vragen te beantwoorden van de taalcoaches, de school en de ouders. Ook houd je je bezig met de ontwikkeling van de ouders: wat willen zij nog meer leren? Wat is hun motivatie? En waar kunnen zij terecht?

Wat vragen wij?

  • Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je bent georganiseerd en hebt graag contact met verschillende partijen
  • Je bent geduldig en betrouwbaar
  • Je bent zo’n vier uur per week beschikbaar, onder schooltijden
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een schooljaar te committeren
  • Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat bieden wij?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat ouders beter mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je kind te helpen met huiswerk maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Solliciteer direct bij Taal Doet Meer door hier te klikken

Deel deze vrijwilliger vacature

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.