Taal- en huiswerkmaatje

0-3u
Tijdelijk Tijdelijk
Overige

Verloopt over 14 dagen

Taal Doet Meer is op zoek naar Taal- en Huiswerkmaatjes. Wil jij de meest kwetsbare leerlingen in Utrecht door deze moeilijke tijd helpen? Laat dan van je horen!

Wat ga je doen?

Door de Corona-crisis zijn veel leerlingen in Utrecht een tijd niet naar school geweest.  Sommigen hadden al achterstanden, anderen hebben die opgelopen in deze periode. De meest kwetsbare leerlingen dreigen hier extra de dupe van te worden. Daarom zorgen we voor (online) ondersteuning van leerlingen.

Wat doe je als taal- en huiswerkmaatje?
Als taal- en huiswerkmaatje begeleid je individueel een Utrechtse jongere in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Na een intake en het volgen van een (online) starttraining, start je met het begeleiden van een jongere (pupil). Je hebt wekelijks 2 tot 3x contact gedurende een half uur tot een uur. We starten nog meestal online. De begeleiding focust zich op studievaardigheden, huiswerk en taalvaardigheid, maar ook op de algemene ontwikkeling van de leerling. Waar nodig heb je contact met de school. Je wordt begeleid door een coördinator of projectleider waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en het contact met de leerling. 

Wat vragen wij?

  • Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen
  • Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
  • Je staat open voor nieuwe (online) ontmoetingen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent online vaardig en zo’n twee tot drie uur per week beschikbaar
  • Je bent bereid om je voor een periode van vier tot zes maanden te committeren
  • Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende webinar of (online) training.

Wat bieden wij?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat jongeren (8-16 jaar) ondanks dat ze minder scholing hebben gehad, hun Nederlandse taal kunnen blijven oefenen en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een Utrechts gezin beter kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Heb je interesse? Reageer dan nu op deze vacature via onderstaand sollicitatieformulier!

Solliciteren

Door het onderstaande formulier in te vullen reageert u direct op de vacature die u bekijkt. Uw gegevens worden alleen gedeeld met de opdrachtgever en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Deel deze vrijwilliger vacature

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.