Buddy voor een ernstig zieke

0-12u
Vast Vast
Overige

Verloopt over 15 dagen

Ben jij geïnteresseerd in mensen? Heb je graag oprecht contact met iemand? Als Buddy kun je veel betekenen voor iemand die ziek is. Gewoonweg door er te zijn.

Wat ga je doen?

Word vrijwilliger!
Als buddy help je iemand die ziek is door er gewoon te zijn. Je hoeft niets op te lossen, maar biedt een luisterend oor en bent een klankbord. Ook kun je samen leuke dingen doen als dat mogelijk is. Buddy’s ondersteunen mensen die een ernstige ziekte hebben, zoals kanker, ALS of COPD. Of die herstellen van een ingrijpend ziekteproces, bijvoorbeeld na corona. Je bent een maatje: zij kunnen bij jou hun verhaal kwijt en in alle eerlijkheid over hun ziekte of juist iets anders praten. Die afleiding is vaak heel welkom en jouw aanwezigheid kan gevoelens van eenzaamheid verminderen.

Wat vragen wij?

Als je je als Buddy aanmeldt, krijg je eerst een uitgebreide training. Daarna ga je als Buddy aan de slag. Een jaar lang ga je wekelijks bij iemand op bezoek. Samen bepaal je hoe die bezoeken eruit zien en wat jullie gaan doen. Vanuit U Centraal krijg je professionele begeleiding en samen met andere Buddy’s wissel je ervaringen uit tijdens intervisiegesprekken.

Wat bieden wij?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Solliciteer direct bij U Centraal door hier te klikken

Deel deze vrijwilliger vacature

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.