Ervaringsdeskundige mantelzorger

0-5u
Vast Vast
Overige

Verloopt over 15 dagen

Als (voormalig) mantelzorger kun je andere mantelzorgers helpen door jouw kennis en inzichten te delen. Deze informatie blijkt telkens weer een waardevolle aanvulling te zijn op de kennis van professionals.

Wat ga je doen?

Als ‘ervaren’ mantelzorger heb je veel regelzaken uit moeten zoeken. Ook heb je geleerd hoe je zelf met allerlei lastige situaties het beste om kan gaan. Mantelzorgers die nog aan het begin van hun zoektocht staan, kunnen veel baat hebben bij jouw ervaringen. Ook beroepskrachten kunnen leren van de inzichten die je in de praktijk hebt opgedaan. Samen kijken we graag op welke manier je je ervaringen kunt delen.

Wat vragen wij?

Als ervaringsdeskundige mantelzorger kan je kiezen op welke manier je je wilt inzetten. Dat kan eenmalig zijn door een groepje mantelzorgers te vertellen over jouw ervaringen. Of door tijdens een training voor beroepskrachten de theorie tot leven te brengen met jouw verhaal. Of misschien wil je studenten meer inzicht geven in hoe het echt is om intensief mantelzorg te geven. Samen kijken we wat bij jou past. Ook kom je in contact met andere ervaringsdeskundige mantelzorgers.

Wat bieden wij?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.
 

Solliciteer direct bij U Centraal door hier te klikken

Deel deze vrijwilliger vacature

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.