Financieel vrijwilliger thuis

0-5u
Vast Vast
Administratief

Verloopt over 15 dagen

Ben jij goed in ordenen en budgetteren? Als financieel vrijwilliger help je inwoners van Utrecht bij het op orde brengen van de administratie. Dankzij jouw hulp krijgen zij meer overzicht en minder geldzorgen!

Wat ga je doen?

Als financieel vrijwilliger creëer je samen met de cliënt meer overzicht en inzicht in de administratie en financiële situatie. Je helpt bijvoorbeeld met:

  • Sorteren van post
  • Maken van financiële overzichten
  • Aanvragen van inkomensvoorzieningen

Door jouw ondersteuning krijgt een cliënt weer grip op de financiën. Het doel is dat iemand uiteindelijk weer zo zelfstandig mogelijk verder kan.

Wat vragen wij?

Je kunt kiezen waar je mensen financieel wilt ondersteunen: bij iemand thuis of in een Buurtteam.

Bij iemand thuis
Op basis van je voorkeuren word je gekoppeld aan een cliënt. Na een eerste kennismaking bezoek je de cliënt wekelijks thuis. Deze ondersteuning duurt enkele maanden tot een jaar.

Bij het Buurtteam
Je helpt mensen die bij het Buurtteam komen met vragen over geld en administratie. Dit kan op verschillende manieren: tijdens een (digitaal) spreekuur, een administratieochtend of -middag of groepsbijeenkomsten.

Wat bieden wij?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Solliciteer direct bij U Centraal door hier te klikken

Deel deze vrijwilliger vacature

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.