Gezinsondersteuner Home-Start

0-5u
Tijdelijk Tijdelijk
Overige

Verloopt over 15 dagen

Wil jij een gezin een steuntje in de rug bieden bij de opvoeding? Als vrijwilliger bij Home-Start bied je ondersteuning en praktische hulp aan ouders.

Wat ga je doen?

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms loopt het even niet zo lekker. Als vrijwilliger van Home-Start trek je een tijd lang met een gezin op. Op basis van de vragen die in het gezin leven kijk je mee in de opvoeding. Er kan spanning zijn door omstandigheden zoals een echtscheiding of overbelasting. Een ouder kan aanlopen tegen het gedrag van de kinderen of iets praktisch als het plannen van de dag. Soms heeft een ouder weinig sociale contacten en is er de behoefte om te sparren. Samen ga je op zoek naar oplossingen. Je denkt mee en biedt tijd, aandacht en een luisterend oor.

Wat vragen wij?

Lijkt het je leuk om gezinsondersteuner te worden bij Home-Start? We maken graag kennis met je als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je hebt ervaring met kinderen en/of opvoeden
  • Je bent geduldig en kunt goed luisteren
  • Je bent een 2-4 uur per week beschikbaar, gedurende minimaal een jaar
  • Je hebt oprechte belangstelling voor anderen en kunt je goed in een ander inleven
  • Je bent bereid je eigen normen en waarden soms even opzij te zetten

Wat bieden wij?

Als vrijwilliger bij Home-Start krijg je persoonlijke begeleiding van een coördinator. Je kunt altijd terugvallen op de coördinator als je vragen hebt of wilt sparren. Daarnaast kun je rekenen op een voorbereidende training, bijscholing, themabijeenkomsten en terugkombijeenkomsten. En niet te vergeten gezellig contact met andere vrijwilligers!

Solliciteer direct bij U Centraal door hier te klikken

Deel deze vrijwilliger vacature

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.