Hulp bij Dementie: Bezoekdienst

0-4u
Tijdelijk Tijdelijk
Overige

Verloopt over 15 dagen

Voor mensen met dementie kan het heel fijn zijn als iemand ze regelmatig bezoekt. Voor een praatje of wandeling bijvoorbeeld. Wil jij als vrijwilliger iemand met dementie gezelligheid en afleiding bieden?

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger van de Bezoekdienst ga je wekelijks of om de week op bezoek bij een man of vrouw met dementie. De diagnose dementie is vaak erg ingrijpend. Het kan dan heel welkom zijn om contact met een ‘maatje’ van buiten het eigen sociale netwerk te hebben. Onze cliënten wonen thuis, soms alleen en soms samen met hun partner. Terwijl jullie elkaar leren kennen ontdek je waar de cliënt blij van wordt. Je kunt bijvoorbeeld samen thee drinken, iets ondernemen of gaan wandelen. En ondertussen ontlast je de mantelzorger die dan even tijd voor zichtzelf heeft.

Wat vragen wij?

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Bezoekdienst? We maken graag kennis met je als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je bent vriendelijk en geïnteresseerd
  • Je staat open voor mensen met allerlei achtergronden
  • Je bent nieuwsgierig naar het levensverhaal van mensen
  • Je kan goed luisteren en bent een aardige gesprekspartner

Ervaring met mensen met dementie is niet nodig. Voordat je start als vrijwilliger krijg je een training over het omgaan met iemand met dementie.

Wat bieden wij?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.
 

Solliciteer direct bij U Centraal door hier te klikken

Deel deze vrijwilliger vacature

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.