Project WIE

0-5u
Tijdelijk Tijdelijk
Overige

Verloopt over 15 dagen

Wil je écht iets voor een ander betekenen? En iemand helpen om sterker en gelukkiger in het leven te staan? Word dan sociaal ondersteuner bij Project WIE (voorheen Netwerkcoaching).

Wat ga je doen?

Als sociaal ondersteuner kom je wekelijks of om de week bij iemand thuis. Je bouwt een band op en samen onderzoek je waar de behoeften van de cliënt liggen. Vaak heeft een cliënt door omstandigheden weinig sociale contacten. Jullie bekijken verschillende welzijnsgebieden en wie in de omgeving zou kunnen helpen. Je coacht de cliënt bij het zetten van kleine stappen in het beleven van meer geluk en welzijn. Tijdens dit proces moedig je aan en bied je een steun in de rug.

Wat vragen wij?

Lijkt het je leuk om sociaal ondersteuner te worden bij de Project WIE? We maken graag kennis met je als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je kan goed luisteren: je vat samen wat je hoort en vraag door.
  • Je bent geduldig en hebt oog voor de kleine stapjes vooruit.

Het is handig als je over coachende vaardigheden beschikt, maar dit is niet noodzakelijk. Je krijgt een training waarin je alles leert wat je nodig hebt om de cliënt te kunnen ondersteunen. Ook word je begeleid door een ervaren coach en wissel je ervaringen uit met andere vrijwilligers tijdens intervisiegesprekken.

Wat bieden wij?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Solliciteer direct bij U Centraal door hier te klikken

Deel deze vrijwilliger vacature

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.